Niks is belangrijker dan tot rust komen. Woon je in Flevoland of ben je van plan om een week(end)je weg te gaan naar Flevoland? We vertellen je graag wat je allemaal kunt doen in deze mooie provincie.

Een dagje naar de sauna

Zoals op diverse plekken in Nederland, kun je ook in Flevoland heerlijk ontspannen in de sauna. Gelukkig zijn er diverse saunafaciliteiten waar je geniet van de warmte die je lichaam omarmt.

Thermen La Mer

In Almere-Haven vind je de luxe sauna’s van Thermen La Mer. Hier heb je de keuze uit een simpele dag naar de sauna, of een luxe verwendag. Laat je extra verwennen met een luxe massage of een opgieting of een ritueel in een van onze ruimtes.

Aestas Wellness Beauty & Sauna

Zoek je juist een sauna die zich wat noordelijker bevindt in Flevoland? Ga dan naar Aestas Wellness Beauty & Sauna in Lelystad. En hier geniet je niet alleen van een heerlijke sauna ervaring, maar ook van beauty en wellness ervaringen. Ga bijvoorbeeld voor een nieuwe coupe met een knipbeurt of laat je verrassen door een van de visagisten.

Bezoek een museum

Ben je juist iemand die helemaal tot rust komt door erop uit te gaan? Even je hoofd vullen met andere zaken dan bijvoorbeeld je werk. Flevoland biedt diverse leuke musea aan waar er voor iedereen wel iets bij zit.

Batavialand

Batavialand is een van de musea in Lelystad die je niet mag missen. In dit museum ga je terug in de tijd en leer je meer over het leven van 7.000 jaar geleden en de VOC. Het is niet alleen een museum waar je kunt rondkijken, het is ook een museum waar de kinderen de handen uit de mouwen kunnen steken.

Aviodrome

Een ander ontzettend leuk museum om te bezoeken in Lelystad, is Aviodrome. Hier ontdek je meer dan 100 vliegtuigen, leer je meer over de communicatietechnieken en bezoek je diverse vluchtsimulators.

Ga de natuur in

Kom jij helemaal tot rust in de natuur? Het geluid van vogels om je heen en geen auto te bekennen. Heerlijk!

Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen is een prachtig moerasgebied. Je komt er allerlei dieren tegen, zoals vogels, vossen, reeën en ganzen. Er zijn diverse wandelroutes die je kunt volgen, zodat je zeker weten niks mist.

Stadslandgoed de Kemphaan

In Almere vind je het Stadslandgoed de Kemphaan. Hier is van alles te doen: van dieren kijken naar een zintuigenpad. En wil je een nachtje blijven slapen? Dan kan dat op de Natuurcamping.

Almere Jungle Dierenpark

Een van de mogelijkheden op het Stadslandgoed de Kemphaan is Almere Jungle Dierenpark. Hier kijk je naar alle leuke dieren, bezoek je botanische tuinen en tussendoor drink je rustig even een kopje koffie in het Jungle Café. Leuk voor jong én oud!

Hoe kom jij tot rust?

Misschien kom jij wel op een hele andere manier tot rust. Zit er niks voor je bij? Geen zorgen. Er is gelukkig nog veel meer te doen in Flevoland. En vergeet niet om in het nu te leven als je eenmaal op pad bent.