Brouwer rekreatie

Nieuw bedrijf? Zó moet je het juist niet vermarkten

Geplaatst op

Het succesvol vermarkten van een kroeg is essentieel voor het aantrekken van klanten en het creëren van een bruisende sfeer. Hoewel er veel effectieve strategieën zijn om je kroeg te promoten, is het ook belangrijk om te weten wat je juist niet moet doen. In deze blog delen we enkele veelvoorkomende fouten die kroegbazen maken bij het vermarkten van hun zaak. Door deze valkuilen te vermijden, kun je de groei en het succes van je kroeg bevorderen.

Overslaan van een online aanwezigheid

In de huidige digitale tijd is een sterke online aanwezigheid cruciaal voor het vermarkten van je kroeg. Het niet hebben van een website, sociale media-accounts of een online reserveringssysteem kan een grote fout zijn. Potentiële klanten zoeken vaak online naar informatie over horecagelegenheden, en het ontbreken van een online aanwezigheid kan ervoor zorgen dat je kroeg over het hoofd wordt gezien.

Gebrek aan consistente branding

Een consistente en herkenbare branding is essentieel voor het opbouwen van een sterke merkidentiteit voor je kroeg. Het negeren van een consistente branding, zoals een logo, kleurenschema en tone of voice, kan ervoor zorgen dat je kroeg onopgemerkt blijft tussen de concurrentie. Zorg ervoor dat je een sterke branding hebt en deze consequent toepast in al je marketingmaterialen en communicatiekanalen. Door biervitjes bedrukken kun je snel een imago voor je horecabedrijf realiseren. 

Geen doelgroepbepaling

Een van de grootste fouten die je kunt maken bij het vermarkten van je kroeg is het niet identificeren van je doelgroep. Het is belangrijk om te begrijpen wie je ideale klanten zijn, wat hun behoeften en voorkeuren zijn, en hoe je hen kunt bereiken. Door je marketinginspanningen te richten op een specifieke doelgroep, kun je je boodschap effectiever overbrengen en je kroeg aantrekkelijker maken voor de juiste mensen.

Geen online recensies beheren

Online recensies hebben een grote invloed op de reputatie en het succes van je kroeg. Het negeren van online recensies of het niet actief beheren ervan kan een negatieve indruk achterlaten bij potentiële klanten. Neem de tijd om positieve recensies te beantwoorden en eventuele negatieve feedback op een professionele en constructieve manier aan te pakken. Dit toont aan dat je betrokken bent bij je gasten en streeft naar een positieve ervaring.

 

Niet innoveren of meegaan met trends

De horecabranche is voortdurend in beweging, met nieuwe trends en innovaties die zich voordoen. Het niet meegaan met deze ontwikkelingen kan ervoor zorgen dat je kroeg achterblijft bij de concurrentie. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de laatste trends in de branche, zoals nieuwe drankjes. 

 

Over ons

Relaxen is erg belangrijk. In onze teksten nemen we graag met je door wat dat precies allemaal kan zijn.

Contactgegevens

Via info @ brouwerrekreatie.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden