In Nederland zijn er een heleboel mensen die houden van dansen en dan komt het goed uit dat er verschillende opties zijn waar je gebruik van kan maken. In deze blog willen we jou graag meer vertellen over wat je allemaal kan doen op het gebied van dans. Dit is niet alleen heel erg leuk voor je ontwikkeling, maar je hebt ook nog eens een keer de nodige beweging waar je gezondheidsvoordelen aan kunt ontlenen. Een twerk workshop is heel tof als je moderne hiphopdans wilt doen. Natuurlijk zijn er nog veel meer andere soorten dans waar je plezier van kan hebben. Lees dus snel verder en ontdek wat voor jou de leukste dans gaat zijn.

Stijldansen 

Er bestaat een dansvorm waarin verschillende soorten dansen gecombineerd worden. Er worden zelfs wedstrijden in gedaan. We hebben het dan over stijldansen. Je kiest een stijl en je gaat met een partner de verschillende dansen oefenen. Je kunt dan een contest doen waarbij er gestreden wordt om de titel beste danspaar.

Streetdance 

Sinds de jaren negentig is het een heel populair dansvorm in Nederland. We hebben het over streetdance. Veel jongeren vinden het leuk om te doen aan streetdance. Denk bijvoorbeeld aan de danspasjes van de Backstreet Boys. Dit is typisch een voorbeeld van streetdance. Je krijgt lekker je beweging en je zult zien dat je conditie vooruit gaat wanneer je aan streetdance doet.

Twerken 

We kennen twerken nu al enige jaren. Maar veel mensen weten niet dat deze dansvorm al meer dan 200 jaar oud is. De oorsprong is de stad New Orleans in Amerika. Het is een dans waar de nodige controverse omheen zit. Dit komt omdat het achterwerk een prominente rol speelt bij de dans. Dit heeft een sexuele connotatie volgens velen. In de dierenwereld is dans erop gericht een partner te strikken om te paren. Wellicht dat het in sommige gevallen bij mensen ook zo zit. Twerken blijft de komende jaren zeker nog een populaire dansvorm.