Ontspannen is zeer belangrijk. Al helemaal in hectische tijden met veel stress. We proberen te ontspannen door te sporten, yoga, mediteren of andere methoden, maar wist je dat je door goed te eten je humeur kunt verbeteren en kunt ontspannen?

Hoe je lichaam reageert op voedsel

Wat je eet heeft een enorme impact op hoe je voelt. Als je ervoor zorgt dat je goed gevarieerd eet en alle belangrijke bouwstoffen binnenkrijgt, kan je lichaam ziektes beter tegengaan en voelt je lichaam gezonder aan. Je wordt natuurlijk ook letterlijk gezonder. Onze tip is om zware maaltijden over te slaan. In Japan leven mensen ontzettend lang en hebben ze minder kans op leeftijdsgebonden ziektes. Dat komt omdat ze hier niet meer eten dan 80%. Je lichaam geeft namelijk pas na twintig minuten een signaal af dat het vol zit. Hier zijn we gewend om veel zware maaltijden te eten, maar je zorgt er alleen maar voor dat je spijsvertering overuren draait. Sushi is de perfecte lichte maaltijd. Je krijgt veel belangrijke voeding binnen en kunt perfect aangeven wanneer je genoeg hebt gehad. Woon je in omgeving Hoofddorp? kijk dan eens op Sushi in Hoofddorp. De lekkerste sushi voor een goede prijs. Als je lichte maaltijden eet is je lichaam meer in balans en zul je minder impact van stress ervaren.

Sociale aspect

Natuurlijk is het sociale aspect ook belangrijk. We eten om voeding binnen te krijgen, maar ook om te ontspannen. Denk maar bijvoorbeeld aan het werk. We eten tijdens de lunch, omdat dit een perfecte tijd is om even niet aan werk te denken en even nergens anders aan te denken. Daarnaast eten veel gezinnen gezamenlijk, om de dag door te nemen en de familieband te verscherpen. Ook gaan we vaak naar restaurants met vrienden om gezellig een hapje te eten. Al deze momenten helpen je ontspannen. Eten is dus een ontzettend belangrijke factor en ons advies is om scherp te zijn op jouw “eet-tijd”. Maak het heilig.